Supa Crema De Ciuperci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
350-400 g ciuperci champignon
1 morcov mic
1 ceapa mare
1/2 telina mica
1 pastarnac /patrunjel
1 l supa (de legume, pui sau chiar apa)
30 g unt
3 linguri ulei de masline
sare
piper
150 ml smantana
1 lingura faina
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline. Cand aceasta incepe sa se caleasca, adaugam morcovul, pastarnacul si telina rase prin razatoarea mica.
Le perpelim impreuna pret de cateva minute, apoi punem si ciupercile taiate felii subtirele (gen lame). Pastram cateva felii de ciuperci calite pentru a decora supa din castron, cand servim.
Dupa ce s-au calit toate, turnam supa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se fierb toate legumele. Adaugam sare si piper, dupa gust.
Cu 10 minute inainte sa oprim focul incorporam treptat smantana amestecata cu faina, amestec pe care l-am diluat inainte cu un polonic de supa.
Pentru a avea consistenta unei creme vom mixa supa cu ajutorul unui blender vertical.
O servim fierbinte, cu crutoane de paine (cu aroma de usturoi, ar fi perfecte). Decoram supa cu feliile de ciuperci prajite si patrunjel verde.
Pofta buna!