contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am savurat-o pentru prima oara aici, in minunata dar scurta vacanta in Turcia :P...si din nou, acum cateva zile, la cina (de-aici si pozele cu tenta aramie :D)
A fost minunata!!! Aroma de telina proaspata si cea de usturoi au dat o savoare speciala supei :)
Ingrediente:
- 500 g. ciuperci proaspete
- 1/2 telina
- 50 g. unt
- 1 litru supa de pui sau de legume
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 cartof mare
- 1 cana de lapte
- sare, piper
- 1 lingura rasa de faina
- patrunjel verde
- putin cimbru uscat (optional)
- crutoane de paine
- 1, 2 catei de usturoi sau praf de usturoi
- smantana sau iaurt
Mod de preparare:
Se curata telina (pe care eu am cules-o direct din gradina...am sa va arat in curand "productia" :P), patrunjelul si ceapa. Se taie cubulete si se pun la fiert in supa de pui sau legume.
Separat, intr-o tigaie, se topeste untul si se calesc ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se lasa focul mic, pana cand se inmoaie ciupercile, dupa care se da tigaia deoparte. Pastrati cateva feliute (pe cele mai frumoase :P) pentru a orna, la final, supa.
Se fierbe in supa si cartoful taiat cubulete si ciupercile, pana cand scade apa si se inmoaie bine toate legumele.
Se mixeaza supa la blenderul robotului de bucatarie, adaugand lapte, faina, cimbru, sare si piper dupa gust. Se pune din nou pe foc compozitia si se lasa sa mai dea un clocot, doua, pana se ingroasa putin.
La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat si crutoane de paine, prajite in putin ulei. Cand s-au rumenit, se adauga usturoi maruntit sau si mai bine, praful de usturoi, dupa care se opreste focul. Se presara in boluri, deasupra supei de ciuperci, alaturi de-o lingura, doua de smantana.
Daca supa iese prea groasa, mai adaugati smantana sau chiar iaurt ;)

 

 


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com