Supa Crema De Ciuperci Cu Nuci
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac la nebunie supele crema, sunt satioase, fine, iar combinatia cu nuci-crutoane este absolut delicioasa. Sotul meu nu se da in vant dupa acest gen de supa dar acesta de ciuperci chiar ii place, deci e potrivita si pentru mofturosi:)
Ingrediente (4 portii):60g unt
O ceapa mica tocata
O telina rasa
Un praz tocat
400g ciuperci
3 linguri faina
200ml lapte
50ml vin alb
460ml supa pui
100g smantana
O mana patrunjel
100g nuci pisate
Crutoane
Sare, piper
Mod de pregatire:
Se incinge untul; se adauga legumele si nuca prajita putin inainte si se amesteca 5 minute, la foc mediu.
Se adauga faina, laptele, supa si vinul. Se pune piper si sare, dar atentie, gustati inainte, poate fi suficient sarata de la supa de pui. Se lasa 35 de minute la foc mediu, pana s-au fiert legumele.
Cand s-a facut crema, se adauga smantana si se da la robot pana iese o pasta fina.
Se serveste cu patrunjel si crutoane. Puteti pune nuci deasupra dupa gust. Este absolut delicioasa!
Crutoanele se fac astfel:
Taiati cateva felii de paine mai veche, cam de 2 zile, in cubulete. Puneti-le intr-o tava si ungeti cu o pensula cu ulei, sare, piper, pe ambele parti. Dati la cuptorul incins la 200 de grade si lasati 10 minute sau pana devin aurii.