Supa Crema De Ciuperci Champignon
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fierbinte, abia data jos de pe foc, ce buna e!!! Mai ales cand afara termometru arata cu minus!
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 500 grame ciuperci champignon
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 500-600 ml de supa (eu am folosit supa de pui de tara)
- ulei de masline/sare/piper
- pentru aspect: boia dulce/ cateva picaturi de iaurt.
Pentru crutoane: trei felii de paine, taiate cuburi.
Preparare:
Puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul, taiate marunt. Dupa 2 minute, puneti si ciupercile (care au fost anterior curatate de coaja, spalate si taiate feliute subtiri) si cartoful, taiat cuburi.
Lasati sa fiarba, pana cand puteti introduce cu usurinta furculita in cartof (circa 25-30 de minute).
Folosind un blender, pasati totul si condimentati cu sare si piper.
Separat, peste cubuletele de paine puneti 50 de grame de unt topit si introduceti la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pana cand se rumenesc furmos. Aveti grija sa nu le ardeti (eu le-am tinut cam 5-6 minute).
Este o supica extrem de sanatoasa, satioasa si delicioasa.
Ca sa arate foarte bine, presarati putina boia dulce pe deasupra si cateva picaturi de iaurt (asa e si mai delicioasa). Cu o scobitoare faceti ce forma doriti din picaturile de iaurt. Eu am preferat stelutele.
Pofta buna!