Supă Cremă De Cartofi Cu Praz și Crutoane
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Supele cremă sunt felul de mâncare preferat de aproape oricine, și făcut de foarte puține persoane. De ce? Poate pentru că mulți consideră că genul acesta de supe sunt mai elaborate și, în consecință, mai greu de făcut. Nimic mai fals. Dovadă stă această supă cremă de cartofi, extrem de simplă și foarte gustoasă.
Aveți nevoie, pentru șase porții, de 3 cartofi mari, 1 cartof dulce, 4 morcovi sănătoși, 1 țelină, 1 pătrunjel rădăcină, 1 păstârnac, 2 fire de praz, 1 dovlecel, sare, piper, un praf de nucșoară și 200 ml supă de pasăre.
Legumele se curăță, se spală într-un jet de apă și se pun la fiert 25-30 de minute.
Se scot cu spumiera din zeama în care au fiert și se pun în blender, la pasat, împreună cu un polonic de zeamă.
După ce le-ați pasat, la puneți într-o oală, împreună cu supa de pasăre și nucșoara și amestecați bine. Dacă este prea groasă, mai adăugați câte puțină zeamă de legume, până obțineți consistența dorită.
Serviți caldă, cu crutoane de pâine și ulei de măsline.