Supa Crema De Cartofi Cu Ciuperci
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Azi am facut un mic sondaj printre colege , referitor la supele crema si am constatat ca la noi sunt foarte putin cunoscute, ori comparate cu mancarea de bebelusi, ori o chestie neapetisanta. Mi-am propus ca de acum cine vine la mine in vizita sa fie servit cu o supa crema (iarna ca vara trec pe altfel de supe :)). Reteta de mai jos am gasit-o pe gotovin.ru . Precizez ca am facut mici modificari, altfel nu se poate :)
Ingrediente:
4 cartofi potriviti
150g ciuperci de tip champignon
1 ceapa mica
1 morcov mic
marar sau patrunjel verde
2 linguri smantana
ulei
supa de pui sau legume ( inlocuita cu clasica vegeta)
Curatam cartofii si ii taiem bucatele ca pentru piure, apoi ii punem la fiert. Eu i-am pus la fiert in apa cu putina vegeta. Ciupercile le taiem feliute, le prajim in putin ulei timp de 8 minute apoi le scoatem pe o farfurie.
Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea mare , ceapa o taiem felii subtiri. Le prajim in uleiul ramas de la ciuperci. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii strecuram ( pastram apa) si ii punem impreuna cu smantana in blender. Zdrobim si din cand in cand adaugam apa in care au fiert subtiind astfel compozitia. La sfarsit adaugam ciupercile ( lasam cateva pentru decor), morcovul si ceapa, condimentam cu piper si daca mai este nevoie cu sare.
Servim cu verdeata si cateva felii de ciuperci deasupra. Este satioasa chiar daca nu are carne si foarte buna la gust.