Supa Crema De Cartofi Cu Bacon
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu am scăpat şi nu vom scăpa niciodată de toamnă, deşi unii spun că la noi au rămas numai două anotimpuri. Nu prea este adevărat având în vedere temperaturile din zilele acestea, noaptea rece, ziua cald, adevărate zile de toamnă, când seara este musai un foc bun în sobă (calorifere).
Vin zilele în care pregătim mâncăruri mai consistente, care să ne încălzească sufletul şi trupul.
Aşa că, pentru azi, în numai 1 oră şi jumătate, am pregătit şi preparat această delicioasă supă .
Apropo de iniţiativa celor de pe Gustos care ne-au pregătit o serie de "Super supe", provocându-ne la prepararea acestor delicii culinare. Sper ca şi supa pregătită de mine să fie în ton atât cu vremea de afară cât şi cu tema propusă şi binenţeles să fie pe placul vostru.
Iată ce am pus pentru 4 porţii mari:
- 600 g cartofi (de preferinţă făinoşi)
- 150 g bacon
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac (mic)
- 20 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă tarhon
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 cub Knnor de legume
- sare, piper
- smântână
Se curăţă legumele.
Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1 - 2 minute apoi se adaugă legumele:
cartofii, morcovii şi păstârnacul tăiaţi cubuleţe. După 4 minute se adaugă 1 litru de apă fierbinte, foaia de dafin, sare, piper, tarhon, cubul Knnor, se pune capacul la oală şi se lasă la fiert 20 minute.
Se scoate foaia de dafin, se adaugă jumătate din baconul crocant şi cu ajutorul blenderului se pasează legumele fierte. La servire, în boluri, se pune supă, o lingură de smântână, 1 lingură de bacon crocant şi pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!