Supa Crema De Cantarele
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
1-2 morcovi potriviti
1 lingura faina
1 legatura patrunjel
unt pentru prajit, sare, piper
Ceapa si morcovii taiati fin se calesc in unt.
Am fost la restaurant si am comandat supa asta ca si antreu. Aproape ca am lins castronul.. si aici in Suedia nu se face asa ceva, mai ales la restaurant! Dar era asa de bunaaaaaa! Cantarelele astea sunt de fapt bureti galbeni.
Presupun ca supa se poate face din orice fel de ciuperci, dar mie mi-au placut astea in mod special pentru ca au un gust mai deosebit.
Se adaga cantarelele si se tin pe foc 4-5 minute.
La sfarsit se adauga faina si se amesteca.
Se mixeaza totul in blender. Stiu, stiu arata aiurea in poza mea :) dar iese asa de bun... ignorati poza daca e prea traumatizant! :)
Supa de legume se incalzeste intr-o oala. Se adauga amestecul din blender si se toarna smantana lichida deasupra. Se da in clocot 2-3 minute.Se pune patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Am mancat cu bagheta prajita la cuptor unsa cu unt cu aroma de cantarele (Creme Bonjour)... a intensificat gustul ciupercilor din supa. Pofta buna!