SupĂ CremĂ De Broccoli
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Broccoli este bogat în vitamine, iar în combinație cu smântâna este de-a dreptul delicios.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 400 gr de broccoli
- 1 litru de supă (cub supă Maggi)
- câteva fire de pătrunjel
- 200 ml de smântână lichidă
- 2-3 căței de usturoi
- 3 linguri parmezan
- sare, piper
- 50 ml de ulei de măsline
Pentru crutoane
- pâine toast
- busuioc verde şi uscat
- ulei de măsline
Plan de lucru:
- punem 1 litru de apă cu ulei la fiert (poza 2). Când apa fierbe, se adaugă broccoli (poza 3).
- între timp, tocăm pătrunjelul, pregătim usturoiul și cubul de supă (poza 4) și le punem în oală (poza 5)
- după ce broccoli a fiert 10 minute, îl scoatem într-o altă cratiță (poza 6) și îl transformăm în pastă cu blenderul (poza 7). Adăugăm această pastă în supă (poza 8 ), iar apoi presărăm cele trei linguri de parmezan, plus smântâna (poza 9). Mai mixăm un minut pentru omogenizare.
- se servește cu crutoane (poza 10)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 2 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe