Supa Crema De Broccoli Cu Somon Afumat
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O supa crema tip Dukan, eu una nu ma dau in vant dupa supele, ciorbele cu peste dar am avut surpriza sa constat ca nazdravanii mei devoreaza mancarica asta. Mari sunt misterele gusturilor miculutilor.
In principiu ne trebuie:
2 tulpini de praz, taiate fin
1 kg de broccoli, curatat si taiat
1 l supa de legume sau de pui
o frunza de dafin
alte legume dupa plac - eu am pus morcovi, telina radacina, ardei gras - nu prea multe sa nu fie apoi supa prea groasa
200 gr. somon taiat feliute
chive (eu n-am pus)
un galbenus si doua -trei linguri de iaurt degresat pentru liaison
sare, piper
Reteta o am de pe site-ul oficial Dukan si am adaptat-o propriului gust, in primul rand am folosit doar jumatate din cantitatile de mai sus pentru ca nu vroiam o cantitate mare de supa (supele crema imiplac proaspat facute). Apoi, in reteta originara, nu se facea la sfarsit liaison dar mie asa imi place soooooo....asa o fac.
Am pus prazul (ai alte eventuale legume - cu exceptia broccoli) si dafinul sa se caleasca in putina apa la foc mic, adaugam restul de supa si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, adaugam si broccoli, lasam sa fiarba molcom 10 - 15 minute pana se inmoaie. In reteta originara, se adauga la fiert si somonul, eu am preferat sa-l tai in fasii marunte ca de taitei si sa-l adaug doar la sfarsit de tot. Am lasat supa cu legume sa se raceasca suportabil, dupa care am bagat-o in blendar si am maruntit toate cele laolalta. Am turnat inapoi in oala si am pus pe foc pana a dat in fiert, am potrivit la gust cu sare,piper, eventual verdeata proaspata - patrunjel, marar - taiata marunt.
Pregatesc liaisonul: intr-un bol punem galbenusul si iaurtul le amestecam sa se omogenizeze, cu un polonnic iau putin din supa fierbinte si o torn un bol, mestec ca sa se echivaleze temperatura lichidului, apoi mai pun un polonic de supa, mai mestec o data si torn tot liaisonul in supa, mestecand iute. Sting focul si cand servim supa, adaug si pestele taiat fasiute in fiecare portie plus niste verdeata proaspata.
No, pofta buna!