Supa Crema De Ardei Copti
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 ardei grasi galbeni;
6 ardei grasi rosii;
2 cepe medii;
2 catei de usturoi;
2 linguri de ulei;
800 ml supa de legume;
sare, piper;
boia dulce; turmeric;
2 linguri zeama de lamaie;
busuioc.
Preparare:
Ardeii grasi se coc. Cand sunt gata se pun intr-un vas si se acopera cu un capac pentru 15 minute. Astfel coaja se va curata foarte usor. Ardeii se curata de seminte si coaja si se aseaza in 2 boluri diferite, pentru a separa ardeii rosii de cei galbeni.
In doua vase dinferite se pun la incins cate o lingura de ulei. Ceapa si usturoiul se impart in cele 2 vase in mod egal si se calesc usor, fara a se arde. Cand sticlesc usor adaugam putina supa si ardeiul copt (fiecare culoare intr-un vas diferit). Fierbem 3-4 minute, apoi impartim supa in mod egal in cele 2 vase si mai fierbem 10 minute.Stoarcem o jumatate de lamaie si punem cate o lingura de zeama in fiecare vas. Se poate pune si mai mult, insa mie mi s-a parut suficient cate o lingura.
In vasul cu ardei galben am pus un varf de cutit de turmeric , pentru a aroma supa si a obtine o culoare frumoasa, iar in vasul cu ardei rosu putina boia dulce de ardei.
La final , chiar inainte de a opri focul, adaugam sare si piper dupa gust.
Supa fierbinte se mixeaza cu blenderul pana devine o crema fina. Intr-un bol/pahar se toarna supa din cele doua vase in acelasi timp foarte usor.Supa nu se toarna in centru ,ci in margini diametral opuse ale paharului/bolului .Se presara busuioc( merge si menta sau patrunjelul) si se da la rece pentru 1-2 ore.
Pe langa aspectul foarte placut, este delicioasa si sanatoasa! Copiii au mancat supa cu crutoane insa poate fi servita si ca aperitiv.
Sa aveti pofta!