Supa Crema Cu Sos Pesto De Patrunjel
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Cine nu stie sa prepare o supa", ati putea spune. Ei, reteta aceasta este una deosebita si speciala, ca pentru o zi de duminica minunata. Si e absolut de-li-cioa-sa!
V-o recomand cu drag si va rog sa o incercati ;-)
Reteta e din revista Click Pofta Buna! nr.8, 2010.
Pregatire: 30'
Fierbere: 20'
Dificultate: mica
Ingrediente:
1 ceapa mare,
1/2 ardei gras verde,
1/3 telina,
250g cartofi,
50g slanina,
2 linguri ulei de masline,
1 l supa de legume,
500ml lapte,
100g paste,
150ml smantana,
sare.
Pentru sosul pesto:
2 catei de usturoi,
2 legaturi de patrunjel verde,
3 frunze de busuioc,
50g miez de nuca,
50ml ulei de masline,
1 varf de cutit de sare,
40g parmezan ras.
Cum se prepara:
1. Cureti ceapa si cartofii si le tai bucati mici. Intr-o oala, calesti in ulei incins slanina ...de la Cluj ;-)
si adaugi ceapa, ardeiul si telina taiate bucati...
si cartofii.
2. Pui supa si laptele si fierbi 10 minute, la foc mic. Adaugi smantana,
pastele si lasi sa fiarba la foc mic pana cand pastele si cartofii s-au patruns bine.
Eu am mai adaugat supa, spre final, pentru ca a fost destul de groasa.
3. Speli busuiocul si patrunjelul verde, apoil il usuci, il stergi cu prosoape absorbante.
Pui intr-un blender cateii de usturoi, si nucile. Adaugi uleiul, sarea si mixezi. La final, adaugi parmezanul.
4. Torni in supa sosul pesto, condimentezi cu sare, dupa gust, si dai oala deoparte. O servesti decorata cu slanina prajita, cu felii de parmezan si cu frunze de patrunjel verde.
A fost atat de diferita de tot ce-am mancat pana acum si a avut un gust nemaipomenit!