Supa Crema Cu Peste Si Creveti
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
- 200g mazare
- 500ml lapte
- 250g branza cheddar rasa
- 350g peste: somon, cod si creveti
- patrunjel
- sare, piper
Nici nu stiu cand am mancat ultima oara o supa de peste. Sincera sa fiu, nu tin minte sa fi mancat vreodata. Se poate sa fi leorbait zeama (cum faceam cu borsul cand eram mica), dar carnea de peste si eventualele legume...nu. Nici nu pot sa spun daca era buna sau nu. Stiu ca bunica mea facea ciorba de peste, dar cand imi aduc aminte cum ma privea din castron capul de peste cu ochii aia sticlosi.. brrr.. uite de aia nu mi-a placut niciodata. Pana azi, cand am facut supa de peste.
Ok, e fara cap si e supa crema, dar tot de peste e! Si uite asa am avut o revelatie si am decis ca imi place :)
Morcovii se spala, se curata si se taie rondele. La fel si cartofii, care se taie cubulete mici. Pentru supa de peste se pot folosi 1-2 cuburi Knorr de peste, dizolvate in apa. Eu am avut concentrat, peste si fructe de mare.
Pestele meu era congelat, cubulete mici de somon si cod, speciale pentru supe, cumparate asa de la magazin. Dar se poate cumpara o bucata intreaga de peste si se poate taia cuburi dupa decongelare.
Daca vreti sa inlocuiti branza cheddar, luati una care sa ii semene, din lapte de vaca si cu textura usor faramicioasa.
Se topeste untul intr-o oala, la foc mediu. Se adauga morcovul taiat bucatele si ceapa si se calesc 5-7 minute. Se adauga faina, se omogenizeaza totul si se mai tine pe foc 1-2 minute.
Se adauga supa de peste, cartofii taiati cubulete si se da in clocot. Se acopera cu capac si se lasa la fiert 15-20 minute la foc mic, amestecandu-se din cand in cand.
Se adauga pestele, mazarea, laptele si branza rasa. Se amesteca cu foaaarte mare grija ca pestele sa nu se faramiteze. Se mai tine pe foc in jur de 10 minute, sau pana ce branza s-a topit.
La sfarsit se verifica de sare, se adauga piper dupa preferinta si patrunjelul tocat.
Pentru mine aceasta supa a fost o surpriza foarte placuta. O textura ca de catifea, cremoasa si fina, iar gustul... o bunatate!
Poza de mai sus a fost de prezentare.. de fapt uite asa un castron plin am mancat!