Supa Crema Cu Marar, Castraveti Si Somon Afumat
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru o duminica deosebita, va invit la o supa crema deosebita cu castraveti, marar si somon afumat. Legumele proaspete sunt acum la putere. Si e musai sa fie bio sau ecologice.
O modalitate simpla de a pregati legumele, sunt supele crema.Si sunt atatea optiuni...
De data aceasta am optat pentru o reteta simpla si rapida, din revista Click Pofta Buna nr.8/2012, deoarece aveam somon afumat de la Ocean Fish si am vrut neaparat sa fac si o supa cu el. Chiar daca se garniseste supa la sfarsit cu el, macar e acolo ;-)
Dificultate: mica
Pregatire: 40'
Portii:4
Ingrediente:
un castravet Fabio sau 4 mai mici,
1 cartof mare,
2 cepe,
50g unt,
1 l supa de legume,
1 legatura de marar,
250ml smantana,
50g somon afumat marinat Ocean Fish,
sare si piper.
Preparare:
1. Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti pana se inmoaie intr-o cratita cu untul topit. Adaugi castravetii taiati bucati,
cartoful cubulete,
supa de legume, asezonezi cu sare si piper dupa gust si fierbi pana cand se inmoaie legumele.
2. Scurgi zeama daca este prea multa, adaugi mararul, pui totul in blender sau pasezi cu mixerul vertical
pana devine o crema. Torni amestecul din nou in cratita, pui doua linguri de smantana, subtiezi cu zeama pana la consistenta dorita si mai dai un clocot.
3. Servesti supa calda, garnisita cu smantana amestecata cu marar,
somonul afumat marinat taiat felii subtiri
si o crenguta de marar. Eu am spart si niste piper roz ;-)
Buna de tot, o sa mai fac ;-)