Supa Chinezeasca De Porumb
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Inainte sa purcedem la prepararea acestei retete, este bine sa cunoastem cateva din beneficiile aduse de porumb pentru organism:
- reduce riscul aparitiilor bolilor de inima
- inlesneste trecerea oxigenului in sange
- ofera energie
- combate stresul
- scade nivelul colesterolului
- ajuta memoria
- previne cancerul la plamani
- combate problemele de vedere.
Porumbul isi pastreaza 60% din proprietati si dupa fierbere. Deci….
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 cutie de porumb
- 500 ml supa clara de pui
- 1 lingura de amidon de porumb
- 1 ou
- sare, piper
Plan de lucru:
- jumatate din porumb ia drumul blender-ului (poza 2). Mixam pana obtinem o pasta (poza 3)
- punem la fiert supa de pui cu porumbul pasat si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca adaugam restul de porumb (poza 4) si amidonul care a fost diluat in 3 linguri de apa rece.
-mai lasam la fiert pana cand capata o conistenta mai groasa si spre final adaugam oul batut (poza 5)
- Pofta mare! (poza 6)
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe