contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supă Chinezească Cu Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 litru de apa
un piept de pui – ideal ar fi cu tot cu piele
2 morcovi
½ ardei capia rosu
cateva ciuperci negre chinezesti uscate si inmuiate in apa calduta
o tulpina de telina
2 fire de ceapa verde taiate in bucati de 4 cm
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de susan
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet de orez
2 cupe baza pentru mancaruri 2-3 linguri de suc de rosii
o mana de taieteti din orez inmuiati in apa calduta 30 de minute
Mod de preparare:
Puneti la fiert pieptul de pui – la foc mic – si spumati pana cand nu se mai formeaza spuma. Operatia e importanta pentru ca supa ramane limpede. Puneti acum legumele si ciupercile negre si lasati sa fiarba pana cand morcovii sunt aproape moi. Lasati sa se raceasca, strecurati. Puneti din nou la fiert carnea de pui, morcovii si ciupercile negre. Puneti si vermicelli taiati cu foarfeca in bucati de 2-3 cm lungime.
Tocati intre timp cozile de la ceapa verde, si taiati ardei capia rosu felii – le vom folosi la sfarsit.
Adaugati acum sosul de soia, sambalul si otetul si gustati. Dupa gust, mai adaugati una sau alta …
Inainte de a servi preasaram ardeiul rosu tocat si ceapa verde si mai turnam o lingura de ulei de susan.
Nota:
Pare complicat dar sa stiti ca nu este pentru cine este amator de mancare asiatica.