Supa Cazuela De Vaca
Sursa Supa cazuela de vaca
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca sa va faceti o idee mai buna, pun poza supei lui Catalin,facuta chiar de el.(si poza si supa)
INGREDIENTE
Ingrediente pentru 6 porții
1 kg de carne de vită (se recomandă coastă sau ossobuco)
6 cartofi potriviți (curățați și lăsați întregi; dacă sunt mai mari, se taie doar în jumătate)
6 bucăți de porumb pe știulete (se recomandă partea de jos, mai consistentă sau se taie în jumătate 3 știuleți)
6 bucati de dovleac (cantitate egală cu porumbul)
1 ceapa tăiată cubulețe
4 catei de usturoi
1 / 2 kg fasole verde (congelată sau de la conservă) și tăiată în jumătate pe lungime
1 / 2 ardei gras
4 foi de dafin
sare dupa gust
oregano uscat dupa gust (cam o lingurita)
merquén după gust (cam o lingurita sau dacă îți place să te aventurezi puțin, poți să exagerezi liniștită că o să fie un deliciu) puteti inlocui acest condiment care nu se gaseste la noi cu 1/2 lg (lingurita) boia iute de preferat afumata,si 1/2 lg boabe de coriandru macinat
1 / 2 lingura de ulei de măsline sau vegetal
2 morcovi, tăiați în două sau în patru pe lungime
patrunjel sau coriandru dupa gust
1 / 2 cana de orez
1 cub de concentrat de vită (sorry!)
MOD DE PREPARARE:
Carnea se taie in 6 bucăți egale, se pune într-o oală cu sarea, oregano, merquén, ulei, usturoi, ceapă, foi de dafin, piper, morcov, cubul concentrat. Toate acestea se fierb sproximativ 40 de minute la oala cu presiune până când carnea este frageda. La oala normala,tot asa,pana carnea devine frageda.
Se adaugă apoi cartofii(eu i-am taiat in sferturi)l, porumbul, fasolea verde, dovleacul şi orezul - se gătesc toate împreună aprox. 1/2 ora.Incercati, sa fie egumele fierte. Înainte de a se servi ( în strachini de ceramică), se presară peste fiecare porție pătrunjelul (sau coriandrul) tocat proaspăt.
Apoi pofta buna am avut ! Ceea ce va doresc si voua !