contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Catifelata De Homar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am servit deja de cateva ori supa crema de homar aici in Suedia si pot sa spun ca m-am indragostit de ea. Este incredibil de buna. Catifelata, parfumata si satioasa, se mananca de obicei cu garlic bread, ca si aperitiv.
Am folosit:
- 1 homar maricel
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita salvie uscata
- 8 dl apa
- 1 cub jumatate de Knorr cu aroma de peste
- 1 dl vin alb
- 2 dl smantana
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 linguri faina
- 1 lingura coniac
- sare, boia si smantana pentru servit

Homarul l-am avut congelat. Aici se gasesc bineinteles homari proaspeti, dar eu nu am curajul nici inima (deocamdata!) sa cumpar unul viu, sa-l omor si sa-l gatesc :( L-am lasat la dezghetat si l-am curatat, scotand cu grija carnita din coada, clesti si picioruse.

Carapacea si toate resturile nu se spala si nici nu se arunca. Ele sunt cele care vor da gustul parfumat al supei.

Intr-o oala pe foc mediu se pun "resturile" de homar si se calesc in putin unt.

Se adauga usturoiul pisat, pasta de tomate, salvia si faina si se amesteca.

Cuburile Knorr de dizolva in cei 8 dl de apa si se adauga in oala impreuna cu vinul alb. Se lasa pe foc la fiert circa 20 de minute.

Se da prin sita, se adauga smantana si coniacul. Se sareaza si se adauga boia dupa gust.


Carnita se taie in bucatele mai mici si se perpeleste foarte putin in unt.

Se aseaza bucatile de homar intr-un castron. Deasupra se toarna supa.

Noi am servit cu paine prajita cu aroma de usturoi.
Intr-o tigaie se topeste unt si se pun feliile de paine la prajit pe ambele parti. Apoi se ia un catel de usturoi cu care se freaca pe toata suprafata feliilor.

A fost un festin, si de fiecare data cand mananc supa aceasta am impresia ca e asa, o mancare de lux!

Articol recomandat de poppy-planet.blogspot.com