Supa Alfabet Si Ciorba De Perisoare
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu-s nici astea mari retete, dar data de 26 august trebuie marcata in calendarul personal si, cum mai zicea cineva, ca sunt regina ciorbelor, atunci zeama sa fie.
Nu inteleg de ce in multe bucatarii nu se folosesc procesoarele, roboteii, cum le zic eu, parca ar fi o manie cu tocatul de mana, cred ca media influenteaza. Ei bine, eu am lasat totul pe mana domnului Braun (pentru ca nici nu pot sta in picioare).
Si prima supa, supa alfabet, iaca asa este: pipote si inimi, bine spalate si curatate, fierte la presiune. Zarzavat de ciorba (ceapa, morcov, telina) olus un dovlecel tocat. Nadusite nitel, pus supa peste, inca un dovlecel taiat mai mare si la final paste alfabet (ieftine si bune, Lidl).
Nu am mentionat ca este vorba de supa cainelui, nu? E a Casandrei, eu doar am gustat.
Pentru noi am facut la cerere o ciorbica de perisoare, e ciorbica, fiindca e mica, facuta din ce a ramas de la ardei umpluti.
Compozitia este fix cea de la link, plus un ou.
Zarzavatul cam ca al Casandrei, plus rosioara de tara. Am experimentat si ce m-a invatat un domn, Mariusica, cum sa torn toate perisoarele odata in oala. Si a mers.
Numai sa va arat farfuria mea draga, e ciobita, dar nu ma indur sa o arunc pana nu mai ajung in Toledo sa o inlocuiesc.
Pentru ca nu am acrit-o (v-am mai zis ca pe calduri nu acresc zemurile decat in farfurie, ca sa nu am surprize), mi-am dres-o in farfurie si va recomand cu interes sa puneti iaurt gras 10%, se comporta de o mie de ori mai bine ca smantana.
In afara de iaurtul (in stil grecesc, cica), prima oara gasesc si eu in Romania fulgi de ardei iute buni. Si nu-s calica, i-am dat si potaii din zeama mea, ca si ea mi-a dat din a ei. Asta oricum mananca mai iute ca mine.
Urmeaza sa serbez ziua asta si cu sampanie, momentan a fost cu ciorba. Si eu care voiam kfc.
rororo (RMN asta nou de la Babes, primele sunete le scoate fix asa: ro ro ro rororororor ro, fara misto, m-a bufnit rasul, desi cica sa nu misc).