Sunrise Potatoes
Sursa Sunrise Potatoes
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_____________________________recipe by La Chef-A
- cartofi
- oua
- unt
- bacon taiat
- pecorino,razuit
- patrunjel proaspat,tocat
- sare, piper
- ulei de masine e.v.
- suc de lamîie
Dupa cum vedeti nu am dat cantitati.Fiecare face cîti cartofi doreste.
Daca-s mari,ajunge unu de persoana.Daca-s mai mititei si foamea mare,
nu ezitati sa faceti 2-3 cartofi în plus,pentru ca sînt buni :D
Eu am facut 5 cartofi de marime mijlocie,5 oua mici,5 felii subtiri de bacon,
5 cubulete de unt.Restul ingredientelor dupa ochi sau dupa gust.
Se spala cartofii si se pun la copt la 250 °C timp de aproximativ 40-45 minute.
Totusi faceti o proba cu o furculita sau scobitor.Nu toti cartofii se coc la fel.
Depinde atît de marimea cît si varietatea cartofilor folositi.
Daca-s mari,ajunge unu de persoana.Daca-s mai mititei si foamea mare,
nu ezitati sa faceti 2-3 cartofi în plus,pentru ca sînt buni :D
Eu am facut 5 cartofi de marime mijlocie,5 oua mici,5 felii subtiri de bacon,
5 cubulete de unt.Restul ingredientelor dupa ochi sau dupa gust.
Se spala cartofii si se pun la copt la 250 °C timp de aproximativ 40-45 minute.
Totusi faceti o proba cu o furculita sau scobitor.Nu toti cartofii se coc la fel.
Depinde atît de marimea cît si varietatea cartofilor folositi.
Dupa ce sînt copti,se scot din cuptor si se lasa putin la racorit,apoi se taie un capacel.
Se scobesc cartofii de miez,iar în interior se pune cîte un cubulet de unt.
Se adauga oul.Deasupra se pune costita,patrunjelul,piper si se presara pecorino.
Se dau din nou în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 20 minute,sau pîna oul este copt.
Se dau din nou în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 20 minute,sau pîna oul este copt.
Miezul de cartofi se amesteca cu pecorino razuit,patrunjel tocat,sare,piper,ulei de masline si suc de lamîie.
Se amesteca usor si se serveste alaturi de cartofii copti.
Se amesteca usor si se serveste alaturi de cartofii copti.