Sunca Fiarta In Zeama De Varza
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt mare fan sunca... in orice varianta! As manca zilnic, daca silueta mi-ar permite :) Dintre toate variantele de pregatire a suncii, cel mai tare imi place afumata, dupa cum o face mama, si fiarta in zeama de varza, dupa cum o face soacra.
Ingrediente:
o bucata sunca porc proaspata
cca 1 litru zeama de varza
cimbru
fulgi de ardei iute
foi de dafin
boia dulce
5-6 catei usturoi
Zeama de varza se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cimbru si fulgii de ardei. Cand a dat primul clocot, se adauga sunca proaspata si se lasa la fiert cca 15 minute. Nu mai mult ptr ca sunca se inmoaie prea tare.
Se scoate din zeama, se lasa sa se racoreasca putin (cat sa fie mai usor de manevrat), si presara boia dulce si se freaca cu usturoiul pisat.
Se lasa la rece, si apoi se consuma cu mareee pofta!!
Va invit la sunca cu branza de burduf si paine prajita!