Sunca De Casa
Sursa Sunca de casa
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 sold de porc fara os aproximativ 2 kg.proaspata, necongelata.
1capatina mare de usturoi cate 1 lingura de mustar si maioneza.
1/2 lingurita de rozmarin uscat
3 linguri ulei de masline
1 lingurita de sare cu varf
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia iute
De asemenea avem nevoie de multa folie de aluminiu.
Mod de preparare:
Asternem pe masa o bucata de folie de aluminiu si punem peste ea carnea, o gaurim cu un cutit din loc in loc si introducem in gauri bucatele taiate de usturoi si sare.
Asternem pe masa o bucata de folie de aluminiu si punem peste ea carnea, o gaurim cu un cutit din loc in loc si introducem in gauri bucatele taiate de usturoi si sare.
Apoi, se amestecă maioneza cu mustaul, sarea, mirodeniile si uleiul, si ungem unoform bucata de carne.
Redam carnii o formă mai compactă si o infasuram bine in cateva straturi de folie cat mai ermetic si compact.
puneti carnea la frigider pentru 2`3 zile pe raftul de sus unde e mai rece, si in fiecare zi intoarceti carnea pe alta parte de 2~3 ori pe zi.
puneti carnea la frigider pentru 2`3 zile pe raftul de sus unde e mai rece, si in fiecare zi intoarceti carnea pe alta parte de 2~3 ori pe zi.
Puneţi carnea in cuptor şi uitaţi de ea pentru ~ 3 ore la 200 de grade Celsius cuptor preaincalzit, calculati in asa fel ca la un kg. de carne cate 1,5 ore. dupa timpul trecut, scoateti carnea din cuptor, taiati folia la suprafata cu atentie ca vin aburii fierbinti indoiti capetele foliei in jos si mai coaceti carnea daca e necesar sa prinda culoare inca 30 de minute.
Carnea se raceste si se feliaza bucati de 1,5 cm. eeeee... aici n-am avut vointa si tarie de caracter si am taiat-o fierbinte :)) in poze se vede si aburul cum iese din carne :D si desigur a fost servita la masa de Craciun ;)
Pofta buna !