Suine Vs Bovine
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Invingator clar la puncte, porcul.
V-am zis ieri de vrabioarele de vita si de muschiuletul de porc marinat.
Am dat intai in vrabioara aia frumoasa, putin ulei, sare cu rozmarin si coaja de lamaie, gratar incins.
Frumoasa, gust bun, miros apetisant.
Dar … talpa, cum preconizasem. Urmatoarea bucata va trece printr-o magnifica fezandare naturala, trei zile la frigider, asta daca nu ii dau mai mult. Sa vedem ce zice.
In schimb muschiuletul de porc marinat in struguri, feliutele alea mai ales, pe care doar le-am aratat gratarului, belea de belea. Aromate, fragede, efectiv a durat cateva secunde sa fie gata si carnea e la fel de slaba ca cea de vita (desi, daca ma uit la poze, cred ca e chiar mai slaba, cea de vita e marmorata).
Garnitura e super mega banala, ati ghicit: cartofi prajiti cu ou si branza
Cartofii i-am facut dupa metoda aia, care nu iese se pare nimanui in afara de mine (apa si putin ulei, capac, v-am mai zis, nu mai reiau ca iar imi trage lumea injuraturi).
Am pus si cubulete de rosie pentru culoare.
Am turnat deasupra oua batute cu branza rasa si am lasat cu capac la foc mic.
Din chestia asta am taiat cercuri cu o forma de fursecuri, merge de minune, asta daca nu se haleste si in faza intermediara.
Dieta de dieta, ca in bancul ala cu femei, dimineata cartofi cu oua, seara cartofi cu oua …
A, nu stiu daca stiti bancul, daca da, nu il bagati in seama.
Un sat plin de oameni batrani, reporteri, interviuri.
- Ce faci tataie, cum te mentii?
- Dimineata lapte, la pranz lapte, seara lapte.
- Si cati ani ai?
- Nouazeci si sapte.
Merg la cel mai amarat din sat, vai mama lui, uscat, flescait.
- Tataie, matale esti cel mai batran de aici, cum ai reusit?
- Pai, dimineata femei, la pranz femei, seara femei.
- Si cati ani ai?
- Treijtrei.
rororo