Sufleu De Conopida
Sursa Sufleu de conopida

articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Sufleu de conopida
Ingrediente:
4 oua
500 g conopida
1 legatura de marar
Unt
Lapte
Piper alb
Branza de oaie
Branza topita
Cascaval
Smantana
Pesmet
Mod de preparare:
Ingrediente:
4 oua
500 g conopida
1 legatura de marar
Unt
Lapte
Piper alb
Branza de oaie
Branza topita
Cascaval
Smantana
Pesmet
Mod de preparare:
Desfacem conopida buchetele si o punem in apa rece cu putina sare si otet dupa care ne ocupam de restul. Ungem tava cu unt si o presaram cu pesmet sau faina daca doriti. Cascavalul il dam prin razatoare, mararul il taiem marunt si branza o faramitam. Conopida spalata se pune in apa clocotita cu niscaiva condimente sa-i dea gust. O lasam sa fiarba pe jumatate. Albusurile la batem spuma si facem un sos din galbenusurile amestecate cu smantana, lapte si o parte din branza ( compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa dar nici lichida). Incorporam usor albusurile in sosul alb. Asezam in tava ½ din conopida, peste punem o parte din sos si deasupra branza, si marar. Punem a doua parte de conopida, iar sos si deasupra branza, marar si cascaval. Punem si branza topita daca avem si dam tava la cuptor sa se rumeneasca frumos. Este o mancare usoara si sanatoasa. Este buna atat calda cat si rece.