Sufleu De Conopida
Sursa Sufleu de conopida
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu am fost niciodata un fan al conopidei. Ca sa fiu mai precisa, poate sa fi mancat de vreo 3 ori in toata viata, pana sa apuc sa gatesc aceasta mancare delicioasa.
Ingredientele sunt urmatoarele:
- o conopida mica
- 300 gr de smantana usoara (12%)
- 150 gr de cascaval taiat cubulete
- 3-4 linguri de pesmet
- un ou
- unt pentru tapetat tava
- sare si piper dupa gust
Conopida se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu un varf de sare. Se fierbe vreo 10-15 minute, pana cand trece furculita cu usurinta prin ea dar nu o lasam mai mult ca sa nu se faca pasta.
Un vas de yena se unge cu unt apoi se tapeteaza cu putin pesmet. Cand e gata, conopida se scoate si se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare. Se pune intr-un strat in vasul de yena, apoi se imprastie cubuletele de cascaval, se pune piperul si se toarna uniform smantana. Deasupra se intinde un ou batut. Se da la cuptorul preincalzit pentru aprox 35 min pana cand prinde o crusta rumena. Se serveste calda.