Sufleu De Conopida
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
INGREDIENTE:
-1 conopida
-200 g telemea
-100 g cascaval
-parmezan ras
-300 g smantana subtiata cu putin lapte
-3 oua
-1 legatura marar
-pasta de ardei iute,fulgi de ardei iute sau ardei iute proaspat (optional)
-2 catei de usturoi zdrobiti
-sare,piper
-unt
MOD DE PREPARARE :
- conopida se desface in buchetele si se fierbe de jumatate ,cu sare.(la oala cu presiune 3-4 minute).In apa de fierbere puteti adauga un sorici de la slanina sau afumataura.
-se unge o cratita sau forma termorezistenta cu unt si se aseaza conopida fiarta in ea
-cascavalul si telemeaua se rad,dupa care se amesteca cu smantana subtiata cu putin lapte,se adauga mararul tocat,usturoiul zdrobit,ardeiul iute (daca va place),sare,piper si galbenusurile.
-amestecul de mai sus se toarna peste conopida
-albusurile se bat spuma si se toarna si ele peste conopida si se amesteca cu o spatula sau o lingura usor.
-deasupra se rade parmezan,se pun cateva bucatele de unt si se da cuptorul incins,pana se rumesneste frumos.
-se poate sevi ca atare sau garnitura la fripura,snitele,etc.