Sufleu De Conopidă Cu Pui
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 piept de pui
- 300 gr conopidă
- 1 ceapă verde
- 100 ml smântână
- 2 ouă
- mărar, rozmarin verde
- 3 căţei de usturoi
- parmezan
- unt
- sare, piper
Mod de preparare:
Se descafe conopida bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Între timp se taie pieptul de pui feli. După aproximativ 10 minute se stoarce conopida şi se lasă la răcit iar în locul ei se pun la fiert bucăţile de pui. Se toacă ceapa verde, mărarul şi rozmarinul şi se amestecă între ele. După câteva minute în care carnea a dat doua clocote, se scot bucăţile de pui şi se aşeaza într-o tavă tapetată cu unt. Peste carne se presară verdeţurile tocate şi spoi se aşează oeste bucheţelele de conopidă. Mai presăraţi restul de verdeţuri şi peste amestecul de ou (puţin bătut) cu smântâna şi usturoiul pisat. Presăraţi sare şi piper şi introduceţi tava în cuptorul încins în prealabil. Dupa 20 de minute presăraţi parmezan peste conopidă şi introduceţi din nou tava în cuptor pentru încă aproximativ 15 minute. La final vă veţi alege cu un sufleu aromat şi pufos. Poftă bună!
Notă:
Ca să nu consumaţi degeaba conopidă, este bine de ştiut că aceasta este o excelentă sursă de Vitamina C, folati şi fibre. Conţine, de asemenea şi importante cantităţi de Vitamina B5, Vitamina B6, magneziu şi acizi graşi de omega-3.