Sufleu De Conopida Cu Cartofi
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru a prepara acest sufleu, cantitatile ingredientelor sunt mai mult sau mai putin predefinite.
Voi incerca sa redau cat mai exact cantitatile pe care le-am folosit noi:
- 4 cartofi mari
- o jumatate de conopida mare
- 6 oua (4 fierte si 2 crude)
- 5 linguri de pesmet
- 50 gr cascaval ras
- 50 gr branza rasa (telemea)
- 500 gr smantana
Intr-o craticioara se pune pesmetul si ulei cat inghide acesta si se pune pe foc pana se rumeneste.
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie rondele. Ouale (4 buc) se fierb tare, iar conopida se opareste vreo 5-10 minute.
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie rondele. Ouale (4 buc) se fierb tare, iar conopida se opareste vreo 5-10 minute.
Cratita in care se face sufleul trebuie sa fie pretabila prepararii la cuptor si sa fie inalta intrucat ingredientele se vor aseza in straturi. Astfel:
Apoi se adauga felii de cartofi, felii de oua, bucatele de conopida, o mana de branza rasa, o mana de cascaval ras si cateva linguri de smantana.
Straturile de mai sus se incheie cu presararea a inca o parte de pesmet, apoi cartofi, oua, conopida, branza, cascaval si smantana.
Eu am lasat la final stratul de conopida peste care am presarat cascaval ras si un amestec de 2 oua batute in care am adaugat 2 linguri de smantana.