Sufleu De Ciuperci
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Va plac ciupercile? Iata o reteta absolut delicioasa.Probati, nu veti regreta!
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 400 grame ciuperci
- 100 grame cascaval
- 4 oua
- 2 linguri smantana
- 3 felii paine toast
- 1 ceapa
- unt (pt calit, pentru uns tava)
-100 ml lapte
- sare, piper, un praf de sare pt batutul albusurilor
Plan de lucru:
- Spalam si tocam ciupercile, apoi le calim in putin unt, pana scade zeama (poza 2). Separat, calim ceapa tocata (poza 3). Amestecam ciupercile cu ceapa calita, (poza 4) apoi adaugam painea inmuiata in lapte, smantana, cele 3 galbenusuri, sare, piper. (poza 5)
- Batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 6). Albusurile se incorporeaza usor, cu o lingura de lemn peste amestecul de ciuperci (poza 7).
- Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas termorezistent, uns cu unt (poza 8 ). Presaram cascavalul razuit (poza 9).
- Lasam la cuptorul incins , la 160grade, pentru 45 minute (poza 10)
- Servim cald sau rece, la fel de bun.
Din pacate nu a mai ramas si pentru sectiune…..
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne