Sufleu De Cartofi
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este suficient sa luati o inghitura din sufeul de cartofi si nu va veti mai putea opri.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 kg cartofi
- 200 grame cascaval
- 50 gr parmezan
- 3 oua
- 400 gr smantana
- 300 bacon
-piper alb, un praf de sare pt batutul albusurilor
-unt pentru uns tava
Plan de lucru:
- Punem la fiert cartofii ca pentru piure.Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu smantana.(poza 2)
-Taiem marunt baconul apoi il calim (pozele 3 si 4). Zdrobim cartofii fierti ca pentru un piure, condimentam dupa gust (poza 5).Batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 6).
-Incorporam baconul cu piureul (poza 7)
- Adaugam si amestecul de smantana si galbenusuri (poza 8), apoi presaram si jumatate din cascavalul razuit, plus parmezanul (poza 9).
- Incorporam usor albusurile spuma, cu o lingura de lemn (poza 10)
- Intr-un vas de yena, uns cu unt, turnam compozitia obtinuta, iar deasupra presaram cascavalul ramas (poza 11). Bagam la cuptor pt aproximativ 40 minute (pozele 12 si 13)
-Pofta buna (poza 14).
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita