Sufleu De Cartofi Dulci
Sursa Sufleu de cartofi dulci
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 340 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
- 125 ml lapte
- 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
- 1 crenguta de rozmarin
- 10 gr amidon alimentar
- 50 ml vermouth
- 2 oua, separate
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Preparare
- Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.
- Se incinge cuptorul la 200°C.Se ung cu putin ulei 4 vase mici de sufleu.
- Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml vermouth.Laptele infuzat se strecoara apoi se pune iar pe foc si se adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa putin apoi se transfera intr-un vas mai mare.Se adauga in vas piureul de cartofi dulci si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare.Se asezoneaza totul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.
- Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza cu grija in celalalt amestec.Se imparte compozitia obtinuta in vasele pregatite si se dau la copt 15minute pana cand sufleurile au crescut si s-au rumenit.