Sufle De Urzici
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam urzicile pasate. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam bine. Adaugam si ceapa, usturoiul si mai lasam pe foc mic 5 minute. Dupa ce le dam jos de pe foc, lasam urzicile sa se raceasca, apoi le amestecam cu albusurile de ou batute spuma. Pregatim o tava, pe care o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet. Daca aveti o tava teflonata cum am eu, sufle-ul nu se va lipi cu siguranta.
Aceasta tava puteti sa o achzitionati de pe site-ul BHB la incredibilul pret de 18.60 lei. Punem compozitia de sufle de urzici in tava si o bagam la cuptor pentru cca 40 minute la 200 grade.