Suc De Soc (socata)
Sursa Suc de soc (socata)
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tocmai am avut onoarea sa bem din prima socata pe acest an, a fost de-a dreptul incantatoare.
Ingrediente:
Ingrediente:
Altele: 2 borcane de 4,5 l sau doua bidoane de 5 l , 2 elastice, 2 bucati de tifon sau panza curata si subtire
Se pastreaza 6 felii de lamaie pentru procesul de acidulare al sucului. Daca il dorim mai acidulat, vom adauga si o parte din zeama de lamaie nefiarta.
Zaharul se fierbe cu 1 l apa si cu zeama de la lamai pana se topeste zaharul, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), in lichidul acidulat, care va fermenta mai repede fara drojdie de bere (numai cu drojdiile salbatice care se gasesc in aerul din mediul inconjurator).Cand s-a mai racit se pune in borcane peste florile de soc si feliile de lamaie, completind cu restul de apa rece. Se acopera cu panza si se leaga bine cu elastic. Dupa 1-2 zile, sucul devine putin sifonat, se strecoara prin strecuratoarea de ceai si se toarna in sticle care se vor inchide bine si se vor pastra la frigider maxim doua saptamani, dupa aceasta perioada incepe sa se alcoolizeze.
Zaharul se fierbe cu 1 l apa si cu zeama de la lamai pana se topeste zaharul, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), in lichidul acidulat, care va fermenta mai repede fara drojdie de bere (numai cu drojdiile salbatice care se gasesc in aerul din mediul inconjurator).Cand s-a mai racit se pune in borcane peste florile de soc si feliile de lamaie, completind cu restul de apa rece. Se acopera cu panza si se leaga bine cu elastic. Dupa 1-2 zile, sucul devine putin sifonat, se strecoara prin strecuratoarea de ceai si se toarna in sticle care se vor inchide bine si se vor pastra la frigider maxim doua saptamani, dupa aceasta perioada incepe sa se alcoolizeze.