Suc De Rosii
Sursa Suc de rosii
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca v-ati plictisit de conserve, mai aveti putintica rabdare, cred ca mai am o reteta de oareşce.:)
La sucul asta eu am fost doar ajutor de bucatar pt ca nu am mai facut si nici nu aveam chef sa fac. Dar nu am avut incotro, a trebuit sa dau rosiile prin separatorul de seminte.
Asadar am avut o ladita de rosii, cred ca 10 kg,
care se spala
se taie sferturi,
se dau prin separatorul de seminte si coji
apoi se fierb pana cand sucul scade si ajunge la densitatea dorita.
Catre sfarsit se adauga sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.
La urma, dupa ce se inchide aragazul, se pune sucul la sticle imediat, asa fierbinte, sticlele se capseaza si se invelesc in pături.
Se tin pana a doua zi, cca 24 de ore, apoi se duc la loc racoros si uscat.
La folosire se asezoneaza cu diverse condimente dupa reteta si dupa preferinta.
Reteta este dupa Sanda Marin.
La sucul asta eu am fost doar ajutor de bucatar pt ca nu am mai facut si nici nu aveam chef sa fac. Dar nu am avut incotro, a trebuit sa dau rosiile prin separatorul de seminte.
Asadar am avut o ladita de rosii, cred ca 10 kg,
care se spala
se taie sferturi,
se dau prin separatorul de seminte si coji
apoi se fierb pana cand sucul scade si ajunge la densitatea dorita.
Catre sfarsit se adauga sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.
La urma, dupa ce se inchide aragazul, se pune sucul la sticle imediat, asa fierbinte, sticlele se capseaza si se invelesc in pături.
Se tin pana a doua zi, cca 24 de ore, apoi se duc la loc racoros si uscat.
La folosire se asezoneaza cu diverse condimente dupa reteta si dupa preferinta.
Reteta este dupa Sanda Marin.