Suc De Rosii (bulion)
Sursa Suc de rosii (Bulion)
articol scris de dana_mi16 blog midanablog.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sucul de rosii sau bulionul este un preparat “bun la toate”, eu il folosesc la ciorbe, sosuri, tocanite sau fripturi.
Ingrediente:
~ rosii;
~ sare;
~ zahar.
Mod de preparare:
1. Rosiile se spala se taie in sferturi si se dau prin masina speciala pentru separat pulpa si sucul de seminte si pielite. Semintele si pielitele se vor trece inca o data prin masina (sau de cate ori este necesar) pana nu mai ramane deloc suc;
2. Intr-o oala smaltuita (in care nu se prinde usor) se pune sucul obtinut si se da la fiert;
3. Se amesteca din cnd in cand. Atunci cand incepe sa faca spuma unii spun ca ar fi gata, eu l-am lasat sa scada cam 5-7 cm pentru a fi putin mai dens;
4. Intre timp se spana sticlele si se sterilizeaza (cca 20 min in cuptor);
5. Cand este aproape gata se pun sarea si zaharul dupa gust;
6. Sucul se pune in sticle apoi se lasa la racit in ''pat cald"(patul cald este format din patura pusa intr-un cos peste care se pune un nailon, ziar apoi sticlele care le acoperim cu ziar nailon si patura ultima)