Suc De Corcoduse...la Camara :p
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
"Reteta" e una extrem de simpla:
...daca am incercat varianta corcoduselor varate la congelator :D ...m-am gandit ca n-ar strica sa-ncerc si varianta "fresh" :P ...muza, fiindu-mi de data asta, draguta de Ina! :)
Varianta ei este "extrasa" din savoarea corcoduselor verzi dar cum eu doar din alea rosii am :)) ...am incercat si asa...si nu mica mi-a fost surpriza sa vad ca a iesit ceva extraordinar!!!
Sa nu va lasati pacaliti de culoarea rosie-apetisanta, ce parca te duce cu gandul la un suc dulce :)) ...e foarte acru rezultatul :P
Mod de preparare:
...copy/paste de la Ina, hi, hi...
Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm desupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
Se scot apoi cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa). Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
Se pastreaza in camara. Este ideal pentru acrirea ciorbelor.
La pozat, in pavilion...intr-o zi obisnuita de baie :))