Suc De Corcoduse Verzi
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Sunt sigura ca ati auzit de acest tip de suc, folosit pentru a inacri diferite ciorbe si mancaruri. Saptamana trecuta am fost la bunicul meu si am cules cateva corcoduse verzi. Reteta este una extrem de simpla si rapida, ramane doar de vazut daca mai gasiti corcoduse verzi :)
Mod de preparare:
1. Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm desupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
2. Se scot corcodusele cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
3. Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa).
4. Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
5. Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
6. Se pastreaza in camara. Este ideal pentru a inacri ciorbe.
PS: Din 500 g de corcoduse mi-au iesit 3 sticlute precum cea din poze.
Reteta recomandata de floridecires7.blogspot.com