Stufat De Pui
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 puple de pui
1 ceapa alba mare
6 legaturi ceapa verde
6 legaturi usturoi verde
200 ml suc de rosii
250 ml supa legume
8 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
sare
piper
2-3 frunze busuioc
optional o legatura patrunjel verde
PREPARARE:
Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui.
Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu restul de supa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem peste carne. Adaugam sosul de rosii, vinul, frunzele de busuioc.
Fierbem totul acoperind vasul cu un capac 10 minute, apoi fara capac inca 5-10 minute. Daca folositi patrunjelul puteti sa il adaugati cu 2-3 minute inainte sa opriti focul.
Servim cald. Un pahar de vin alb ar merge perfect langa acest stufat!
Pofta buna!