contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stufat De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Ce faci cand ai in frigider o groaza de ceapa si usturoi verde (de la tara)? Stufat, of course! Siu ca cel de miel e o minunatie, dar eu nici sa nu vad asa ceva in farfurie. Puiul sa traiasca.
Pentru 3 persoane

  • 500 g pui (piept dezosat am avut eu) taiat bucati
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 5 catei usturoi, taiati marunt
  • 20 fire cepa/usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1lingura amidon de porumb
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust


Fierbe cepa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le sub forma de cununite, cat mai strans (eu fac asta cu o furculita pe care o rotesc).
In uleiul incins prajeste bucatile de pui pe toate partile, pana devin aurii. Pune ceapa si usturoiul tocate si caleste la foc mediu. Adauga din apa in care a fiert ceapa si lasa pana ce puiul e aproape fiert. Adauga sucul de rosii , potriveste de sare si lasa sa se formeze sosul. Pune cununuitele de ceapa/usturoi in sos. Amesteca amidonul cu putina zeama de la ceapa si toarna-l in sos ca sa-l lege. Da cateva clocote.
Mai gustos, dar ceva mai nesanatos, e sa prajesti cununitele de ceapa in unt si asa sa le pui in sos.
Eu le las neprajite.


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com