Stufat De Porc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din mijlocul unei turme
De miei ce mergea spre piaţă,
Se aude-un grohăit:
Porcul vrea să treacă-n faţă.
E supărat că, de Paşte,
Nu e el vedetă-n sat,
Deşi e bun pe grătar,
La cuptor sau în stufat…
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 6 bucati cotlete de porc (am folosit fara os)
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 500 ml sos de rosii
- 200 ml vin rosu sec
- sare, piper
- 50 ml ulei
- cimbru uscat, boia dulce
- cartofi (pt. garnitura)
Plan de lucru:
- Ungem o tava cu ulei, apoi adaugam bucatile de carne condimentate (poza 2).
- Turnam vinul peste carne, acoperim cu verdeata tocata (poza 3). Turnam si sucul de rosii (cat sa acopere carnea si verdeata) (poza 4).
- Lasam la cuptor pentru aproximativ 40-50minute (poza 5).
- Ca si garnitura am ales piure de cartofi (poza 6 ).
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita