Stufat De Miel
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Nu pot sa spun ca ma pasioneaza carnea de miel, dar bunicii au tinut neaparat sa luam la Bucuresti niste carne de miel. Stiti cum sunt bunicii. Asadar aveam niste carne de miel in congelator si am stat mult pe ganduri ce sa fac cu ea. M-am oprit la reteta de stufat de miel, imi semana cu tocanita de ceapa.
- 500 gr carne de miel;
- 10-15 fire de ceapa verde;
- 10 fire usturoi verde;
- o lingura faina;
- 3 linguri sos tomat;
- 2 linguri de apa;
- sare, piper, boia de ardei iute, ulei.
Nu stiu daca este reteta originala dar a iesit super la gust si asta e cel mai important.
Am taiat carnea de miel in cubulete, nu foarte mici. Am pus-o la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-a rumenit am pus-o intr-un vas de yena. In uleiul ramas in tigaie am pus ceapa si usturoiul verde, taiate in bucatie de 2-3 cm. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat sosul tomat si am amestecat. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori am pus si faina omogenizata cu apa. Am asezonat cu sare, piper si boia de ardei iute dupa gust.
Am mai lasat pe foc aproximativ 2-3 minute si am turnat compozitia in vasul de yena, peste miel. Am adaugat un pahat de apa deasupra si am dat totul la cuptor pentru 30-40 minute.
Carnea a fost super frageda si gustul sosului exceptional.
Pofta buna!