Strudel Vienez Cu Mere Si Sos De Vanilie
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pentru provocarea lunii octombrie, de pe blogul My Fancy Cake, am facut acest strudel vienez cu mere si sos de vanilie.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
250 g faina
1 lingurita ulei
1 ou
1/2 lingurite de sare
100 ml apa calduta
Pentru umplutura:
80 g stafide
3 lingurite rom
1 kg mere rase prin razatoarea mare
100 g zahar
1 lingurita de scortisoara
3 linguri rom
6 linguri lapte
Pentru tapetare:
50 g unt
Pentru sos de vanilie:
700 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
200 g zahar
PREPARARE:
Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior.
Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si lucios, apoi il impartim in doua parti daca vrem un strudel mai subtire. Le impachetam in folie si il dam la rece 2 ore.
Stafidele le imbatam putin in lapte cu rom. Curatam merele si le radem. Asteptam 10 minute sa lase suc, apoi le stoarcem. Adaugam scortisoara si zaharul.
Aluatul portionat il intindem pe o planseta presarata cu faina. Incercam sa facem o foaie cat mai subtire. Punem merele amestecate cu zahar si scortisoara peste aluat, apoi presaram stafidele si incepem sa rulam cu grija.
Punem strudelul intr-o tava unsa cu unt si il dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 30-40 de minute.
Cand este copt, ungem strudelul cu unt topit, il presaram cu zahar pudra sau il servim cu sos de vanilie.
Sosul de vanilie il pregatim cat timp se coace strudelul. Punem la fiert laptele cu zahar si budinca de vanilie. Cand incepe sa se ingroase sosul este gata si il luam de pe foc.
Servim strudelul de mere cu sosul caldut.
Pofta buna!