Strudel Impletit Cu Mere
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Acest strudel este foarte delicios. Avand in vedere ca aluatul este ca al unui cozonac il puteti folosi si pe post de cozonac umplut cu mere. Va fi o surpriza foarte placuta pentru meniul de sarbatori.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
550 g faina
100 g unt topit
3 oua + 1 ou pentru uns
150 ml lapte
170 g zahar + zahar pentru tapetat
coaja de la 1 portocala
1 lingurita esenta de vanilie
26 g drojdie proaspata
Pentru umplutura:
5-6 mere mari
100 g zahar
1 mana de merisoare
2 linguri nuca tocata grosolan
2 linguri de stafide
2 linguri coniac
PREPARARE:
Dizolvam drojdia în lapte incalzit putin.
Adaugam zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit.
Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale, neted si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 30 de minute.
In acest timp taiem merele pe jumatate, le scoatem cotoarele si semintele, dar nu le curatam de coaja, apoi le punem intr-o tava. Pudram merele cu zahar si scortisoara si le dam la cuptor pana se moaie putin. Le scoatem din cuptor, le stropim cu putin coniac si le lasam sa se raceasca.
Intindem aluatul in forma dreptunghiulara cu o grosime de 3*4 mm. Taiem benzi fara sa atiungem mijlocul, in acel loc urmand sa punem merele, de data aceasta fara coaja. Peste mere presaram merisoare, stafide si nuci tocate grosolan.
Impletim benzile de aluat si lasam sa mai creasca putin aluatul.
Vom coace strudelul in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 30 de minute.