Strudel Cu Visine Si Mac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aproape pe ultima suta de metri am realizat acest desert mininat, special pentru provocarea lunii aprilie, de pe blogul Alinei.
INGREDIENTE:
Pentru blat strudel:
450 g faina
20 g drojdie
200 ml lapte cald
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 linguri ulei
1 ou + 1 ou pentru uns
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
100 g seminte de mac macinat
2 plicuri zahar vanilat
30 g zahar
60 ml lapte
1 varf de cutit praf scortisoara
coaja rasa de la 1/2 portocala
2 cuburi ciocolata cu lapte rase
200 g visine fara samburi – pot fi si din compot, sau congelate, dar scurse foarte bine!!!
PREPARARE:
Incepem sa pregatim aluatul. Puneam drojdia intr-o ceasca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si 3 linguri de lapte. Amestecam putin apoi lasam sa dospeasca in jur de 10 minute, pana sta sa iasa din ceasca. Turnam maiaua peste faina, adaugam restul ingredientelor si amestecam.
Framantam aluatul in jur de 5 minute, astfel incat sa nu se mai lipeasca de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca. Cat timp aluatul dospeste, pregatim umplutura de mac. Punem la fiert laptele cu zahar, zahar vanilat si mac, amestecand pana se evapora apa. Luam de pe foc, adaugam praful de scortisoara, cicolata si coaja rasa de portocale.
Intindem foaia de aluat pe un blat de lucru peste care am presarat faina, apoi ungem cateva benzi cu crema de mac. Intre benzile de mac aranjam visinele, tot sub forma de benzi, cat mai lipite intre ele. Rulam aluatul, apoi il punem in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt, cu partea unde am lipit aluatul la final in jos.
Ungem strudelul cu ulei, apoi cu un ou batut si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Cand il scoatem din cuptor il putem pudra cu zahar, sau il ungem cu un topping facut din 3 linguri suc de portocale si 10-12 linguri zahar pudra.
Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi putem sa il taiem.
Sa aveti pofta!