Strudel Cu Nuci, Gem De Gutui Si Cacao

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gazda de luna aceasta - Ioana Tone, mi-a repartizat blogul Adelei, blog pe care il stiu de foarte mult timp si care-mi este tare drag! L-am rasfoit din nou din "scoarta in scoarta" si mi-am facut o lista de atac.. Dar din pacate.. timpul asta mi-a dat planurile peste cap.. si uite asa a venit sfarsitul lunii si eu n-am reusit sa pregatesc nimic.. "Daca doriti ceva dulce rapid si delicios, acest strudel este solutia perfecta" - cam asa ne spune Adela.. :) Si uite asa am pregatit un strudel.. o bunatate rapida!!!
Ingrediente:
500 g aluat foietaj congelat
100 g nuci macinate
1 lingurita plina cacao
2 linguri zahar
1 esenta de vanilie
3 linguri mari gem de gutui
1 ou
1 galbenus + 2 linguri lapte
Aluatul l-am lasat sa se decongeleze.
Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema legata.
Aluatul decongelat l-am pus pe planseta de lucru infainta, l-am intins putin cu sucitorul rezultand un dreptunghi. Crema am pus-o pe mijlocul aluatului, pe lungime, apoi am suprapus laturile, strangandu-le bine ca sa nu iasa compozitia. Am asezat aluatul cu partea imbinata in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am crestat din loc in loc aluatul, si am dat tava la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor, fara a se arde. La mine a durat cca 20-25 minute.
L-am lasat sa se racoreasca putin, apoi l-am taiat si papat cu mare pofta! Este foarte bun si a doua zi.
Va invit la strudel!