contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am intins si eu foaia, pana la urma, cum se face, pe masai (fata de masa) infainat, ca la buna acasa. Am mai avut o tentativa sau doua, dar n-am avut rabdare sa se hodineasca aluatul si nu l-am putut intinde cum trebuie. Acum l-am lasat o ora, s-a intins fain de tot.

Pentru aluat am folosit: 330 g faina (ungureasca, de 550), 3 lg-uri ulei, 1 galbenus, 200 ml apa, 1 lg-ta otet, un praf de sare. Pentru umplutura, sa aveti 1 kil, 1 kil si 200 de mere, cantarite dupa ce or fost curatate. Eu am avut si ceva stafide pe langa. Am avut un aluat molcut, pe care l-am framantat vreo 10 minute, pentru un rezultat cat mai misto. Eu am obiceiul sa-l trec dintr-o mana intr-alta, devine fin si se lucreaza usor cu el. Cum spuneam, l-am lasat sa stea o ora la temperatura camerei, uns cu ulei, in vas acoperit. Dupa aia l-am impartit in 2 bucati. Am intins mai intai cu sucitorul foaia, apoi am tras bland de ea pana o devenit transparenta, stiti voi cum se face. Cand n-o mai mers s-o intind, am stropit-o cu ulei, am taiat marginile, am pus umplutura si am rulat, cu ajutorul masaiului. Merele taiate in bucati nu prea mari le-am calit cu zahar brun si unt, scortisoara, rom, cat sa ramana intregi. Am adaugat si o lingurita de amidon la sfarsit. Am copt la foc mare bucatile de strudel pensulate cu albus, pana s-o rumenit foaia. Aluatul l-am brevetat deja, imi place mie sa fac altfel cam de fiecare data, dar la asta chiar n-am ce sa schimb. 






Ceva ce nu mai mancasem de mult, paine la cuptor frecata cu usturoi. Am uns-o cu unt in prealabil. Excelenta.