Strudel Cu Mere
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Merele sunt la mare cautare. Trebuie sa ne vitaminizam pe perioada aceasta, de aceea va propunem strudelul cu mere.
Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat:
- 200gr unt (100 pt aluat, separat 100 gr amestecam cu 1 ½ lingura faina)
- 200 gr smantana
- 1 ou
- 500gr faina
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru umplutura (poza 7)
- 1 ½ kg mere
- 4 linguri de zahar
- scortisoara
Plan de lucru:
- Amestecam ingredientele pentru aluat pana se formeaza o coca tare (poza 2).
- Cu untul ramas (100grame), il frecam cu o lingura si jumate de faina pana obtinem o pasta (poza 3).
- Intindem aluatul cu un sucitor, apoi ungem toata suprafata cu pasta de unt (poza 4)
-Rulam si taiem in patru bucati egale (poza 5). Fiecare bucata se va inchide la capete pentru a nu iesi untul (poza 6). Lasam la frigider aproximativ 3 ore.
- Intre timp preparam umplutura (poza 7). Curatam merele, le razuim apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara (poza 8 ). Le calim pana scade zeama, apoi lasam sa se raceasca.
- Dupa cele 3 ore scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul fiecare bucata in parte, umplem cu compozitia de mere (poza 9), apoi rulam usor si asezam intr-o tava tapetatat cu hartie de copt (poza 10). Lasam la cuptor pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste deasupra.
Credeti ca veti avea rabdare sa se raceasca (poza 11, poza 12)?
Timp de preparare: 90 de minute (fara timpul cat sta aluatul in frigider)
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C1. Patiserie