contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Un desert parfumat si delicios, la a carui realizare am participat toti 3 :).
Pe catelusa noastra, Chloe, n-o pun la socoteala, desi adora merele si-ar fi participat bucuroasa la partea finala a productiei ... curatenia :)
Reteta si metoda o am de aici iar metoda de executie o puteti vedea si aici ... domnul acela are o dexteritate ce imbie la imitatie :)
Aluat:
400g faina+ 60g unt moale+ 1 ou+ cca 220 ml apa+ 1/2 lingurita sare+ 1 lingurita de otet
- faina, sarea si untul se amesteca in robotul de bucatarie
- intr-o cana_masura batem oul si completam cu apa pana ajungem la 250ml
- peste amestecul cu faina se adauga lichidul din cana_masura, apoi otetul, in timpul robotul functioneaza (primul clipul este edificator)
- se amestca pana aluatul se tranforma intr-o bula de coca
- scoatem aluatul il intindem putin, ii replasam mai comod daca vreti in robot si-l mai amestecam 30 de secunde
- aluatul obtinut este extrem, extrem de fin
- lovim aluatul de masa de 100 de ori, apoi punem aluatul deoparte pentur minim 1 ora
Pt uns: topim 100g unt
Singura dificultate la acest desert renumit este procedeoul intinderii foii de strudel. Vrem o foaie prin care se poate citi ziarul :)
PEntru o prima incercare sunt multumita si ma opresc aici cu 'tainele'
Metoda:
- ne trebuie o masa dreptunghiulara, o fata de masa din bumbac, un sucitor :)
- fata de masa se intinde peste masa, se presara generos cu faina
- aluatul se intinde cu sucitorul atat cat se poate, se unge cu unt si se incepe partea delicata a metodei (pentru care va recomand cele 2 clipuri)
Cu bunavointa se poate vedea textul este? :))


Umplutura:
- 2kg mere verzi (curatae de coaja si taiate fasii subtiri ca batul de chibrit), coaja si zeama de la o lamaie, zahar si scortisoara dupa gust, 5 linguri de gris, 2 pumni de miez de nuca macinati (as spune mai degrabam tot dupa gust), 100g stafide lasate la macerat in apa calduta si rom/esenta de rom pana se umfla
- foaia de strudel se stropeste cu unt (ne folosim de pensula), se 'ninge' cu nuca macinata
- restul de ingrediente se amesteca intr-un bol incapator
- la 10cm de marginea foii se construieste un dig din umpltura si se incepe rularea folosindu-ne de fata de masa
- se aseaza strudelul in tava asternuta cu hartie de pergament, se unge cu unt
- se pune in cuptorul incins in prealabil la 450F pentru 10 minute, apoi pt alte 30 la 375F sau pana se rumeneste strudelul delicat
- se lasa la racorit, se pudreaza din belsug cu zahar pudra si se serveste cald sau rece
Mie-mi place mai mult aproape complet racit :)


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com