Strudel Cu Mere
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Sunt anumite deserturi pe care nu imi vine sa le fac decat toamna sau iarna, iar strudelul cu mere este unul din ele. Mi se pare ca se potriveste perfect anotimpurilor reci.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
250 g faina
1 lingurita ulei
1 ou
1/2 lingurite de sare
100 ml apa calduta
Pentru umplutura:
80 g stafide
3 lingurite rom
1 kg mere taiate cubulete
100 g zahar
1 lingurita de scortisoara
Pentru tapetare:
50 g unt
PREPARARE:
Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si lucios, apoi il impartim in doua parti. Le impachetam in folie si il dam la rece 2 ore.
Umplutura: Stafidele spalate si uscate le inmuiem in rom. Curatam merele si le taiem cubulete.
Asamblare strudel: Aluatul portionat il intindem pe o planseta presarata cu faina. Incercam sa facem o foaie cat mai subtire. Punem merele amestecate cu zahar, scortisoara si stafide peste aluat si incepem sa rulam cu grija.
Punem strudelul intr-o tava unsa cu unt si il dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 30-40 de minute.
Cand este gata ungem strudelul cu unt topit, il presaram cu zahar pudra sau il servim cu sos de vanilie.
Pofta buna!