Strudel Cu Mere
Sursa STRUDEL CU MERE
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(mediu,cca 12 buc)
ingrediente;
pentru aluat(o tava);cca500g de faina,200ml apa calduta pentru framantat,un praf de sare,o lingura de otet,o lingura de ulei
pentru umplutura si decor;5-6 mere mari,o cana de zahar,2 lingurite de scortisoara pisata,cca100ml ulei,zahar pudra vanilat
PREPARARE;MODUL 1 (cum o prepar eu)
Din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea, uleiul si otetul,framantam un aluat potrivit de tare si elastic,pe care il lasam sa se odihneasca cateva minute.
Dam prin razatoare merele spalate si curatate de coaja(daca au coaja moale,eu le dau cu tot cu coaja pentru ca acolo este toata vitamina merelor)apoi le amestecam bine cu zaharul si scortisoara.
Din aluatul impartit in bucati egale,de marimea unui mar,se fac foi subtiri,intinse cu un sucitor,pe o planseta pudrata cu faina,pe care intindem un strat subtire de umplutura de mere,apoi le rulam usor si le asezam una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.Cand s-a completat toata tava,se toarna deasupra uleiul(cam o cana)si se da la cuptor sa se rumeneasca frumos,cca30 de minute.Se scoate prajitura,se lasa sa se racoreasca putin,se pudreaza deasupra cu zahar pudra vanilat si dupa ce s-a racit, se taie bucati patrate,potrivit de mari.Se serveste rece.
MODUL 2
Cantitatile raman aceleasi,dar marul ras se caleste putin in unt incins sau putin ulei,apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.Se fac rulourile la fel cala MODUL 1,se aseaza in tava unsa cu ulei,dar deasupra nu se mai toarna ulei,ca la MODUL 1,pentru ca merele deja sunt calite in grasime,eventual se mai toarna in fir subtire si foarte rapid, putin ulei daca ni se par foile mai groase sau mai fainoase.In rest,se procedeaza la fel ca la primul mod.
POFTA BUNA!
Trimisa de Ursan Anisoara